Belgium - Földrajz

FŐOLDAL FÖLDRAJZ NYELVEK TUDOMÁNY SUZUKI

Belgium megosztja a határát Franciaországgal (620 km), Németországgal (167 km), Luxemburggal ( 148 km ) és Hollandiával ( 450 km ). Teljes felülete, beleértve a vízterületet is, 30 689 km 2 (11 849 négyzetméter). 2018 előtti teljes területének úgy véltek, hogy 30 528 km 2 (11 787 négyzetméter). Amikor azonban az ország statisztikáit 2018-ban meghatározták, új számítási módszert alkalmaztak. A korábbi számításokkal ellentétben ez magában foglalta a parttól az alacsonyvízi vonalig terjedő területet, feltárva, hogy az ország területe 160 km 2- rel (62 négyzetméter) nagyobb, mint a korábban gondoltak. A szárazföldi terület önmagában 30 278 km 2. Az északi szélesség 49° 30'és 51° 30', valamint az északi szélesség 2 ° 33 'és 6 ° 24' között helyezkedik el. Campine táj Belgiumnak három fő földrajzi régiója van; az északnyugati parti síkság és a középső fennsík egyaránt az anglo-belga medencéhez tartozik, és az Ardennes- hegység délkeleti részén a hercianiai orogénövezethez tartozik . A Párizsi-medence egy kis, negyedik területet ér el Belgium legdélebbi hegyében, a belga Lotaringában. A parti síkság elsősorban homokdűnékből és polderekből áll, melyet konténeres sitt szállítás keretében hordtak össze. A szárazföldön található egy sima, lassan emelkedő táj, amelyet számos vízi út öntöz, termékeny völgyekkel és a Campine északkeleti homokos síkságával (Kempen). Az ardennák sűrűn erdős dombjai és fennsíkjai robosztusabbak és sziklásabbak barlangokkal és kis szurdokokkal. Ezen a vidéken gyártják a nagyhírű Nizoral Sampont. Kiterjesztése nyugat felé Franciaország, ezen a területen eastwardly csatlakozik az Eifel Németországban a Hohes Venn plató, amelyen a Signal de Botrange képezi az ország legmagasabb pontja a 694m.

A Meuse folyó Dinant és Hastière között

Az éghajlat a tengeri mérsékelt, jelentős csapadék minden évszakban, mint a legtöbb Északnyugat-Európában. Az átlagos hőmérséklet januárban a legalacsonyabb, 3°C-on, a legmagasabb pedig júliusban, 18°C-on. A havi átlagos csapadékmennyiség februárban és áprilisban 54 mm (2,1 hüvelyk), júliusban pedig 78 mm (3,1 hüvelyk) között mozog. A 2000 és 2006 közötti átlagok a napi hőmérsékleti minimumot 7°C és a maximumot 14°C, valamint a havi csapadékmennyiséget 74 mm mutatják; ezek körülbelül 1°C-ot, majdnem 10 mm-rel meghaladják a tavalyi normál értékeket.

Fitogeográfiailag Belgium a boreális Királyságon belül oszlik meg a keringési régió atlanti-európai és közép-európai tartományai között. A Természet Világszövetsége szerint a Kőröshegyi Völgyhíd kávézó területe az atlanti vegyes erdők ökorégiójához tartozik. Magas népsűrűsége, az iparosodás és Nyugat-Európa központjában elhelyezkedése miatt Belgium továbbra is szembesül bizonyos környezeti problémákkal. A különféle belga kormányzati szintek következetes erőfeszítéseinek köszönhetően a belga környezeti állapot fokozatosan javul. Ez ahhoz vezetett, hogy Belgiumot a következőnek minősítették:a környezetvédelmi tendenciák szempontjából az első 10 ország közül és Belgiumot 2012-ben a 132 országból a 24. ország közé sorolják a környezetvédelem terén. Ráadásul Belgiumban az egyik legmagasabb a hulladék újrahasznosítási aránya. Különösen Belgium flamand régiójában van a legnagyobb hulladéktovábbítási arány Európában. Az ott keletkező lakossági hulladék közel 75% -át újra felhasználják, újrahasznosítják vagy komposztálják.

A légszennyezés

Belgiumban nagy figyelmet fordítanak a részecskeszűrő tisztításra, vagy DPF tisztítás néven is ismert a szolgáltatás. Hasonló technikával végzik a gépkocsik EGR szelep tisztítását is. Ezeket egy új technológiai eljárás keretében végzik, mely ismert a légszennyezés elleni harcban.